MUŞ / HASKÖY - Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulu

Ock

2023-2024 voleybol dalında  yıldız erkek il birinciliğini elde ettik. Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederiz.

Ara

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.

Ara

Kadına yönelik şiddeti önleme semineri okulumuz ögretmeleri Şiyar Dumlu ve Hilal Mete tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ara

Bakanlığımız destek hizmetleri genel müdürlüğünün Çocuk Koruma Eylem Planı konusunda ögrencilerin, çalışanların ve velilerin farkındalığının  arttırılması amaci ile yürüttüğü "Çocuk Koruma Eylem Planı" kapsamında 5. 6. 7. ve 8. Sınıflardaki öğrencilerimiz ile seminer gerçekleştirilmiştir.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hayatı paylaşmak için engel yok sloganı ile gün kutlu olsun.

Ara

Sınavlara hazırlık süreci bilgilendirme semineri okulumuz rehberlik öğretmeni Sefa BALCI tarafından 8.sınıfların katılımı ile gerçekleştirildi.

Ara

Sınavlara öğrenci alan liselere hazırlanan 8.sınıf öğrencilerimizle lise tanıtım gezisi yapıldı.

10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası

Ara

Tüm tip 1 diyabeti çocukların ebeveynleri, çocuklarının okulda güvende olmasını, diyabet tedavisi için gerekenlerin yapılmasını, yaşıtları gibi tüm okul aktivitelerine katılmasını, hiçbir şekilde ayrımcılığa maruz kalınmamasını, desteklenmesini ve okulun tadını çıkarmasını ister. Okulda Diyabet Programı Eğitimi de Tip 1 Diyabetin okulda nasıl iyi yönetileceği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Okulumuz Fen Bilgisi öğretmeni Şehit URAT tarafından seminer düzenlenmiştir.

Ara

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından okulumuz 5-6-7. Sınıf öğrencilerine afet farkındalık ve tatbikat eğitimi verilmiştir.

Ara

Bu belge eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme klavuzuna uygunluğunun  belirtilen kapsam çerçevesinde MEB Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından onaylandığını göstermektedir.

Ara

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve  arkadaşlarına örnek olması adına öğrencilerimiz belge ile ödüllendirildi.

Kas

Sadece zihinlere değil kalplere de dokunan, maarif davamızın yılmaz bekçileri öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü Hasköy Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulunun hazırlamış olduğu programla coşkuyla kutlandı.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri "Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" sloganıyla okulumuzda fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma günümüzde her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle andık.