MUŞ / HASKÖY - Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulu

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma günümüzde her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle andık.

Kas

Sivil Savunma Kulübü temsilcileri Elif AYDIN ve Seray AYDOĞAN hocalarımız önderliğinde sivil savunmanın önemini kavramak amacıyla 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında okulumuzda İkaz Alarm ve Tahliye Tatbikatı yapılmıştır.

Kas

Cumhuriyetin 100. yılında "Devamsız kız öğrenci kalmasın" sloganı ile yürüttüğümüz projemiz için dağ tepe yürüyoruz. Kız çocuklarını okula kazandırma projesi kapsamında 24 öğrencimizi yeniden okula kazandırdık.

Kutlu Doğum Haftası Programı.

Haz

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Seray AYDOĞAN ve okulumuz öğrencileri ile yıl boyu yaptıkları resim çalışmalarının yer aldığı 2022-2023 Kadir Rezan Has Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Resim Sergisi 29/06/2023 tarihinde yapılmıştır.  Öğretmen ve öğrencilerimizden yoğun ilgi görmüştür. Sergi de emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

8.sınıf öğrencilerimizi Liselere Giriş Sınavına motive etmek ve liseleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla sınavla öğrenci alan Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Liselerini ziyaret ettik. Okulları ziyaret edip öğrencilerimizin merak ettiklerini sormalarını sağladık. Gittiğimiz liselerde 9.sınıf öğrencileri, sınava nasıl hazırlandıklarını anlatıp öğrencilerimizi motive eden konuşmalar yaptı.

Mrt

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2022-2023 Okul Sporları müsabakaları kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasında, Okulumuz Kız Voleybol Takımı İl Birincisi olmuştur.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yatılı bölge ortaokullarına yönelik planlanan giyim yardımları kapsamında; Okulumuz gündüzlü ve yatılı öğrencilerimizin tamamına Eşofman takımı ve Spor ayakkabı dağıtılmıştır.

Mrt

Okul çağı, büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu, yaşam boyu sürebilecek beslenme alışkanlıklarının büyük ölçüde kazandırıldığı; çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi, ilerleyen yaşlarda beslenmeye bağlı oluşabilecek sağlık risklerinin azaltılması (obezite, hipertansiyon, Tip 2 diyabet vb.) ve okul başarısının artmasında (bilişsel fonksiyonlar, akademik beceri vb.) etkili bir dönemdir.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü "Okul Öncesi Eğitimde Beslenme Desteği" projesi kapsamında;  okulumuz tarafından 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren İlçemiz anasınıflarında öğrenim gören çocuklarımıza haftanın 5 günü, günlük 1 öğün beslenme  verilmektedir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Seray GÜNGÖR; 18 Mart Konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Yıllara göre Akademik Başarı gösteren Sınavla Öğrenci Alan Okullara Yerleşen Öğrenci Sayılarımız

Mrt

Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü programı etkinliğini gerçekleştirdik.

12 MART 1921

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Sivil Savunma Haftası etkinliklerimiz kapsamında okulumuzda ve okulumuz pansiyonunda Deprem ve Personel Tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Sivil Savunma Kulübü öğretmenimiz Elif AYDIN'ın koordinesinde Tatbikata 230 öğrencimiz, 20 Öğretmenimiz ve personellerimiz katılmıştır.